Uncategorized

Beelden van je bedrijf

Een bedrijfsfotograaf is gespecialiseerd in het maken van beelden voor zakelijk gebruik. Bedrijfsfotografie kan verschillenden vormen aannemen. Meestal zijn algemene foto’s voor op de website en de social media de basis. Een beeldbank met foto’s die kunnen worden gebruikt in de communicatie van het bedrijf. Natuurlijk kunnen ze ook in drukwerk gebruikt worden. Maar er zijn nog talloze andere mogelijkheden om een fotograaf voor in te schakelen. Beeld zeg vaak zo veel  meer dan tekst. Het is bij uitstek geschikt om snel en duidelijk een boodschap over te brengen.

De verschillende mogelijkheden van bedrijfsfotografie

Foto’s voor website, social media en drukwerk moeten aansluiten bij je huisstijl. Het kan een moment zijn om daar eens goed bij stil te staan. De fotograaf kan je daarbij helpen, maar het kan ook nodig zijn om andere specialisten in te schakelen. Voor wat grotere bedrijven is een intern smoelenboek een reden zijn een fotograaf te bellen. De medewerkers kunnen de foto’s zelf gebruiken voor hun LinkedInprofiel bijvoorbeeld. En voor de mensen in de frontoffice kunnen de foto’s zelfs op de website geplaatst worden. Klanten vinden het prettig om te weten met wie ze te maken hebben. Een fotootje kan daarin wonderen doen. Je kunt een bedrijfsfotograaf ook inschakelen bij tal van andere gelegenheden: een bedrijfsjublieum, voor het jaarverslag, voor de producten in je webshop en ga zo maar door.

Hoe pak ik het aan

Wanneer je een bedrijfsfotograaf wilt inschakelen, bedenk dan van tevoren wat je wilt weten en wat je voor eisen en wensen hebt rond de foto’s en de fotograaf. Ga in gesprek en kijk of er een klik is met de fotograaf. Denk ook vooruit: wil je een langdurige relatie met hem of haar? Dan heb je een ander gesprek dan wanneer het voor één klusje is. Vraag een duidelijke offerte en eventueel ook referenties. Maak goede afspraken over de levering van de foto’s, digitaal of ook prints, en over het gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.