Uncategorized

Wat is 3D animatie?

Nieuwe technologieën hebben op alle gebieden een revolutie teweeggebracht. Of het nu in de wetenschap, gezondheid of vervoer is. Afgezien daarvan hebben deze innovaties ook de wereld van de beeldvorming beïnvloed. 3D animaties worden al vele jaren in talrijke projecten gebruikt. Sindsdien zijn deze geëvolueerd en vinden we steeds meer verbeteringen met nieuwe functies.

3D animatie: definitie

3D animaties zijn sinds de jaren negentig ontwikkeld dankzij zeer krachtige computers. Deze werden namelijk ondersteund door software die is gemaakt met veel functies. Het is een techniek die ingrijpt in de realisatie van de film en ook in de videospelletjes.
Bovendien gebruiken regisseurs het voor de productie van reclame. 3D animaties hebben een grote bijdrage geleverd tot het verkrijgen van de beeldkwaliteit die wij vandaag op onze schermen hebben. Ze verbeteren de graphics en maken het mogelijk om van een mooie weergave te genieten. Een 3D-beeld is gebaseerd op het begrip volume door zowel in de breedte als in de hoogte meer diepte aan te brengen.

De stadia van de realisatie van 3D animaties

3D animaties worden gemaakt in bepaalde stappen. Eerst moet een eerste object worden verkregen door met behulp van een grafisch ontwerper of een specialist op het gebied van computergrafiek een vast beeld te creëren. Dan, moet je de modellering doen, die bestaat uit de realisatie van digitale beeldhouwers. Het gaat erom het beeld in 3D te realiseren en daarbij de objecten en de bijbehorende omgevingen te identificeren.
Tenslotte wordt de laatste stap, die van de animatie, uitgevoerd met behulp van een 3D-software. Deze laatste is immers verantwoordelijk voor het creëren van de bewegingen en het animeren van het object. Voordat deze stap wordt uitgevoerd, worden vele punten op het beeld geregistreerd en wordt hun integratie in de computer uitgevoerd. Deze punten worden gebruikt om de trajecten te bepalen en zo de bewegingen te creëren. Deze stap van de realisatie van 3D animaties moet nauwgezet worden uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.