Uncategorized

Zakelijke fotografie, een veelzijdig specialisme

Zakelijke fotografie of ook wel bedrijfsfotografie heeft verschillende kanten. Wanneer je een goed beeld wilt laten zien van je bedrijf dan is zakelijke fotografie Gouda een goede partner. Foto’s voor de zakelijke website of social media zijn de basis. Deze foto’s zijn breed inzetbaar en geven een algemeen beeld van het bedrijf, de producten of diensten en de medewerkers van het bedrijf. Vaak zijn ze ook goed bruikbaar voor algemeen drukwerk.

Je eigen sfeer in beeld

Jouw bedrijf heeft z’n eigen kenmerken, z’n eigen sfeer en eigen toon. Mogelijk heeft je bedrijf een huisstijl of een logo. Een zakelijk fotograaf zal dat gebruiken, er rekening mee houden en er bij aansluiten. Ook de eigen sfeer van je bedrijf moet in de beelden terugkomen. Wanneer in je bedrijf een informele sfeer heerst, moeten er niet teveel mannen in pakken op de foto’s terechtkomen. Je wilt dat klanten of potentiële medewerkers een juist beeld krijgen van je bedrijf.

Afspraken maken

Een goede zakelijk fotograaf zal een uitgebreide kennismaking met je bedrijf willen. Foto’s maken is maar een deel van het werk van een zakelijk fotograaf. Ook zal de fotograaf meedenken over wat er gefotografeerd moet worden en hoe dat het beste kan. Denk ook vooruit. Welke foto’s heb je in de nabije toekomst nodig of welke fotomomenten komen eraan in de toekomst. Je kunt met de fotograaf dan lange termijn afspraken maken. Daarmee creëer je eenheid in de beelden die je gebruikt.

Altijd een goede reden voor zakelijke fotografie

Of je nu zzp-er bent, een  MKB-er of een groot bedrijf hebt, er zijn altijd gelegenheden die het verdienen om vastgelegd te worden of een reden om kwalitatief goede foto’s te maken. Als zzp-er wil op LinkedIn en je website goede foto’s van jezelf hebben. Als MKB-er wil je een goed beeld geven van je bedrijf en je producten en wanneer je een groot bedrijf hebt laat je foto’s maken van het jaarlijkse personeelsfeest. Zo zijn er vele momenten en redenen om een bedrijfsfotograaf in te schakelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *